Вентилаторни конвектори

 

Вентилаторният конвектор е предназначен за целогодишна климатизация както на малки еднофамилни къщи, така и за офиси, обществени сгради, търговски помещения и производствени халета. Конвекторът е уред, който успешно замества радиатора и климатика обединени в едно тяло. Той е част от отоплителна и/или климатична система, като изпълнява функцията на отоплително/охладително тяло.

Конвекторът има приятен дизайн, така че да се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор. Съществуват и модели, които са за скрит монтаж, което прави системата абсолютно незабележима за потребителя и остава само приятното чувство на комфорт. Използването на висококачествени компоненти предопределя безшумна и ефективна работа както и дълъг експлоатационен период.

Мощността на конвекторите е значително по-голяма от тази на обикновения радиатор на естествена конвекция, така че постигането на желаната температура е въпрос на няколко минути след започване на работата му. Вентилаторният конвектор подобно на климатика има филтър, който пречиства въздуха в помещението. За разлика от климатика, през топлообменника на конвектора тече вода а не фреон. Ето защо конвекторът има една и съща ефективност, независимо от разстоянието, на което се намира от чилъра или котела.

 

Предимства на конвекторите:

 

-  Ефективно топлоотдават (дори при 40° в отоплителната инсталация)

-  Поддържат равномерна температура и влажност в цялото помещение (няма конденз по прозорците)

-  Много бързо променят и поддържат зададената температура

-  Пречистват въздуха от прах (няма традиционните „следи” над радиатора)Вентилаторни конвектори   CRYSTAL


- автоматичен термовентил

- ултратънък , само 130 мм дебелина

- топлообменник с алуминиеви ламели

- инверторен електодвигател

- балансиран тангенциален вентилатор

- лесен достъп до въздушния филтърВентилаторни конвектори   Airleaf


Вентилаторните конвектори  Airleaf предлагат оптимално решение за отопление през зимата , охлаждане през лятото и изсушаване на въздуха. Могат да бъдат свързани към различни нискотемпературни източници като : термопомпи , кондензни котли , соларни панели.


Airleaf предлага широка и разнообразна гама :

 

6 продуктови серии: SL (стандартен) , SLS (стандартен , нисък) , RS (с лъчист панел) ,  SLI (за вграждане) , SLSI (за вграждане , нисък) , RSI (за вграждане с лъчист панел) 

5 типоразмера с охладителни мощности между 830 и 3800w

Ултратънки (само 13см дебелина)

Плавно регулиране оборотите на вентилатора (опция)

Панел за управление с LCD

2 разновидности на дизайна ( предна решетка и преден плосък панел)

2 цвята (бял RAL 9003 и сребрист) - всеки цвят по рал може да бъде изработен